Quo vadis európska kultúra? - Tökölyová, Tatiana
Európsky kontinent je kontinentom mnohých národov, jazykov a kultúr. Korene spoločnej európskej identity - antickí Gréci, Rimania a náboženstvo starovekých Židov, vďaka ktorému sa v Európe rozšírilo kresťanstvo. Zvláštna pozícia kultúry v európskom priestore. Kultúra ako ekonomický faktor a nástroj sociálnej integrácie.