Efektívnosť regionálnej politiky EÚ - efekt mŕtvej váhy - Šipikal, Miroslav, 1976-
Regionálna politika ako jedna z najvýznamnejších politík EÚ. Zdroje efektívnosti a účinnosti z makro aj mikro pohľadu. Zameranie sa na jeden aspekt neefektívnosti – "efekt mŕtvej váhy". Objem verejných zdrojov na aktivity, ktoré by sa uskutočnili aj bez týchto zdrojov. Skúmanie na príklade projektov malých a stredných podnikov v regióne stredného Slovenska.