Verejná správa – multidimenzionálny pohľad - Černěnko, Tomáš, 1981-
Verejná správa. Veda, proces, sústava inštitúcií. Všadeprítomná, každým identifikovateľná a väčšinou meniteľná. Je predmetom skúmania viacerých vedných disciplín. Každá z nich k nej pristupuje svojím vlastným spôsobom, na jej skúmanie používa vlastné nástroje a pozoruje ju z vlastnej perspektívy. Prečo teda napriek rastúcej miere poznania nedochádza k zlepšovaniu jej fungovania. Tri roviny verejnej správy - politická, ekonomická a správna.