Practical methodology for modelling the migration and radiological impact of radionuclides on the biosphere - Prítrský, Jozef
Možnosť kontaminácie prostredia rádioaktívnymi nuklidmi. Človek môže byť vystavený negatívnemu pôsobeniu rádioaktívnych nuklidov. Potreba neustáleho sledovania pohybu rádionuklidov v ekosystéme. Popis biosferických procesov. Matematický model.