Artificial bee colony and Harmony search algorithms for constrained optimization problems solution - Eker, Ípek
Nový heuristický algoritmus - Harmony search (HS). Autor použil Artificial Bee Colony (ABC) a Harmony search pre riešenie 18 typov rozličných problémov. Vybral najlepšie riešenia a porovnal ich. Numerický príklad.