Konkurencia Gazpromu Gazpromom - Beer, Gabriel
Nový podmorský plynovod Nord Stream posilní ekonomickú silu Ruska a Nemecka v Európe. Nový severný plynovod paradoxne podkopáva obchodné pozície Gazpromu v Európe.