Švýcarský systém veřejné dopravy - Cempírek, Václav
Verejná osobná doprava vo Švajčiarsku integruje 250 rôznych poskytovateľov prepravných služieb do jedného zväzu. Profituje z regulácie, pre cestujúcich je veľmi pohodlná, pretože ponúka priamu dopravu na jeden cestovný doklad. Hlavné atribúty verejnej dopravy vo Švajčiarsku. Financovanie verejnej dopravy. Intenzívne vyťaženie železničnej siete. Udržateľnosť v dopravnej politike.