Osobitné a inovatívne formy financovania podniku - Harumová, Anna, 1955-
Okrem základných foriem financovania podniku externými zdrojmi, ktoré reprezentujú hlavne rozličné formy úverov a pôžičiek sa v praxi stále viac využívajú osobitné a inovatívne formy financovania podniku. K osobitným formám možno zaradiť hlavne lízing, faktoring, forfaiting, dotácie a inovatívne formy predstavujú hlavne viaceré druhy rizikového kapitálu - venture kapitál, rozvojový kapitál, mezanínový kapitál, kapitál podnikateľských anjelov. Záchranné financovanie. Úloha finančných manažérov pri získavaní prostriedkov pre podnik.