Socioekonomické aspekty udržateľného rozvoja v Bosne a Hercegovine - Gabrielová, Petra
Stručný historický vývoj. Sociálna štruktúra a jej vplyv na rozvoj Bosny a Hercegoviny. Politický systém ako prekážka rozvoja. Ekonomické postavenie krajiny v medzinárodnom kontexte. Závislosť Bosny a Hercegoviny od medzinárodného spoločenstva.