Vplyv migrácie na udržateľný rozvoj - Billý, Ľubomír
Príčiny migrácie, dopady migrácie. Najdôležitejšie pozitívne efekty migrácie pre materské krajiny ako sú remitencie, investície, obchod, transfer skúseností. Negatívne účinky migrácie na udržateľný rozvoj. Medzinárodné organizácie, ale aj samotné hostiteľské krajiny uznávajú potenciál migrácie pre podporu trvalo udržateľného rozvoja materských krajín. Migrácia, udržateľný rozvoj a Slovensko.