Efektívnosť slovenských bánk - Grmanová, Eva
Analýza miery technickej efektívnosti slovenských bánk v roku 2009 so zámerom určiť poradie bánk a stanoviť skupiny bánk, ktoré majú najviac podobné výsledky v dosiahnutej efektívnosti. Na odhad miery technickej efektívnosti je použitá metóda modelov analýzy obalu dát (DEA). Na analýzu efektívnosti bánk boli použité hodnoty ukazovateľov čisté úrokové výnosy, úvery a pohľadávky voči bankám a klientom a personálne náklady spolu so záväzkami voči bankám a klientom v roku 2009.