Zúčtovacie vzťahy z pohľadu účtu 331 - Zamestnanci - Šabíková, Ingrid
V zmysle postupov účtovania (opatrenia Ministerstva financií SR č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva) na účte 331 – Zamestnanci sa účtujú záväzky z pracovnoprávnych vzťahov voči zamestnancom a iným fyzickým osobám a ich zúčtovanie, s výnimkou záväzkov voči spoločníkom a členom družstiev zo závislej činnosti.