Logistické prepojenie štátnej správy a samosprávy v oblasti cestnej dopravy - Šedivá, Mária
Neustála snaha o skvalitňovanie činnosti verejnej správy vo všetkých oblastiach poskytovania hlavne administratívnosprávnych služieb vedie predstaviteľov teórie a spoločenskej praxe k hľadaniu nových foriem a metód riadenia zložitých službotvorných procesov štátnej správy a samosprávy. S tým je spojené aj hľadanie možností znižovania nákladov, zvyšovanie pružnosti poskytovania verejných služieb a zabezpečenie spokojnosti zákazníka (občana) s poskytnutými verejnými službami. Táto snaha vedie tiež k čoraz širšiemu uplatňovaniu moderných manažérskych metód nielen v oblasti materiálnej výroby, ale aj v službotvorných procesoch verejnej správy. To znamená, že aj uplatňovanie logistiky vo verejnej správe sa postupne stáva základným determinantom zvyšovania kvality a efektívnosti verejnej správy vo vzťahu k občanovi, najmä pri poskytovaní administratívnosprávnych služieb. Nutná je tiež spolupráca a kooperácia jednotlivých druhov a stupňov verejnej správy (úradov) tak, aby občan vybavil požadované náležitosti komplexne, to znamená na jednom mieste a za optimálny čas.