Teaching business english - Barboráková, Simona
Obchodná angličtina je termín používaný na angličtinu spájanú s medzinárodným obchodom, financiami a priemyslom. V globálnom prostredí sa stalo bežné, že nie anglicky hovoriaci ľudia študujú obchodnú angličtinu s cieľom komunikovať s anglicky hovoriacimi krajinami, ale i s firmami, ktoré tento jazyk pracovne používajú. V takomto prostredí je teda obchodná angličtina nevyhnutné pre každého, kto chce vstúpiť, komunikovať i konkurovať na medzinárodnom trhu. Obchodná angličtina zahŕňa všetky dôležité obchodné zručnosti, ktoré sa považujú za nevyhnutný predpoklad súčasnej medzinárodnej spolupráce a dôležitý kľúč globálneho obchodu. Práve preto sa dôležitosť správnej obchodnej angličtiny nemôže viac podceňovať, hlavne v období nového globálneho obchodného trhu. Podmienky vyučovania obchodnej angličtiny u nás, a analýza potrieb a návrh osnov a dôležitosť Internetu pri vyučovaní jazyka.