Verejná správa a verejný sektor - Kútik, Ján
Pojem verejná správa a verejný sektor, činnosti verejnej správy a interdisciplinárne využitie vedeckých metód. Orgány verejnej správy ovplyvňujú spoločenské, ekonomické a politické procesy v rámci štátu. Verejná správa je súčasťou verejného sektora a jej orgány najmä orgány štátnej správy a samosprávy majú významné a rozhodujúce postavenie v uvedených procesoch, sú totiž orgánmi, ktoré riadia jednotlivé úseky, oblasti a odvetvia verejného sektora. Súkromný a verejný sektor vo všetkých štátoch s vyspelou trhovou ekonomikou vytvárajú zmiešanú ekonomiku. Otázky ekonomickej úlohy štátu v rámci trhového hospodárstva.