Zaměstnavatelé a aktivní otcovství - Friedlaenderová, Hana
Výskum agentúry Mediaresearch a.s. uskutočnený v roku 2010. Výskum bol zameraný na skúmanie miery zapojenia mužov do starostlivosti o deti a názory českých mužov-otcov a taktiež na to, ako otcovia vnímajú podmienky, ktoré im vytvárajú zamestnávatelia. Vplyv spoločenskej klímy na zapojenie otcov do starostlivosti o dieťa. Muži-otcovia vnímaní ako hlavní živitelia rodiny. Ako sa dnešní otcovia zapájajú do činnosti rodiny. Úloha zamestnávateľov. Nedostatočné informácie o právach mužov-otcov. S aktívnymi otcami personalisti nepočítajú. Odstraňovanie bariér brániacich vyššej angažovanosti otcov.