Vnútropodnikové ceny a delenie rizika - Antalová, Renáta
Činnosť podnikov je v mnohých prípadoch spojená s rizikom. Prostredníctvom vnútropodnikovej ceny závislej od určitých očakávaných podmienok je možné rozdeliť riziko medzi zúčastnené útvary a zabezpečiť koordináciu vnútropodnikových vzťahov, ktorá povedie k optimálnemu naplneniu podnikových cieľov. Nerovnováha v kvalite informácií medzi útvarmi môže znamenať významnú prekážku pre optimálne rozdelenie rizika.