Ľudské práva a ich súčasná právna ochrana v rámci Európskej únie - Chovancová, Jarmila
Analýza aktuálneho stavu právnej ochrany ľudských práv v rámci Európskej únie, a to s osobitným zreteľom na Chartu základných práv Európskej únie, ktorá predstavuje z tohto hľadiska jeden z kľúčových dokumentov prijatých orgánmi Európskej únie v tejto oblasti.