Alokácia logistického centra - Boorová, Brigita, 1979-
Existujú rôzne druhy kritérií pre alokáciu logistických centier medzi ktoré patria rozmiestnenie priemyselných závodov, analýza centier spotreby, dostupnosť dopravnej infraštruktúry a pod. Spoločnými znakmi väčšiny projektov logistických centier a parkov na území Slovenska je ich umiestnenie v blízkosti vznikajúcich výrobných závodov s možnosťou ľahkého prístupu na diaľnice, prípadne blízkosť železnice.