Konto pracovného času a flexikonto - Toman, Jozef
Novela zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov účinná od 1.9.2011 (publikovaná pod č. 257/2011 Z. z.) zaviedla niekoľko zmien, ktoré umožňujú pružnejšie prispôsobovať pracovný čas potrebám zamestnávateľa. V rámci týchto zmien má osobitý význam konto pracovného času a flexikonto. Zavedenie konta pracovného času. Prístup zamestnanca k informáciám o jeho konte pracovného času. Rozvrhovanie pracovného času. Vedenie účtov konta pracovného času. Vyplácanie mzdy. Flexikonto podľa parag. 142a Zákonníka práce.