Bubliny na finančných trhoch - Klátiková, Kristína
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Z histórie finančných bublín. Tulipmánia. Bublina na Floride v 1920. Dot.com bublina. Nasdaq ( National Assotiation of Securities Dealers Automated Quotation System). IPO – Initial Public Offering. Faktory, ktoré prispeli k vzniku a následne prasknutiu bubliny. Hlavné akciové indexy a ich vývoj počas priebehu bubliny. Pojem FED.