Patenty a inovácie vs. imitácie - Gubová, Klaudia, 1986-
Na tvorbe kvality sa popri hmotných a osobných činiteľoch podieľajú aj nehmotné činitele (vedecké poznatky, znalosti, invencie, kreativita). Do nehmotných aktív možno tiež zaradiť objavy, patenty, licencie, dizajn, know-how, goodwill a ďalšie produkty invenčnej povahy. Patenty ako nástroj dosiahnutia úspešnosti podniku. Slovenskí majitelia patentov. Zahraničné firmy vlastniace patenty v SR. Inovácia vs. imitácia - počet imitácií rastie rýchlejšie ako počet inovácií, nakoľko pokiaľ podnik resp. subjekt imituje správne, tak imitácia umožňuje inovovať produkt.