Inventarizácia majetku a záväzkov v jednoduchom účtovníctve za rok 2011 - Fabová, Zdenka
Inventarizácia majetku a záväzkov zohráva dôležitú úlohu a významnou mierou prispieva k zabezpečeniu verného zobrazenia predmetu účtovníctva. Bez vykonanej inventarizácie nemôže podnikateľ preukázať, že splnil jednu zo základných požiadaviek, a to poskytnúť verný a pravdivý obraz o predmete účtovníctva a o svojej finančnej situácii.