Zvýšenie spokojnosti občanov, podnikateľov a ostatnej verejnosti s verejnou správou - Čisárik, Peter
Pri budovaní vedomostnej spoločnosti dochádza v súčasnosti k postupnej transformácií jej tradičného vnímania v zmysle vedomostného trojuholníka (vzdelávanie, výskum a inovácie) na štvoruholník (vzdelávanie, výskum, inovácie a informatizácia). Zavádzanie informačno-komunikačných technológií a zefektívnovanie procesov prostredníctvom ich využívania prispieva podstatnou mierou k ovela vyššej efektívnosti a účinnosti implementácie všetkých prvkov vedomostnej spoločnosti. Informačná spoločnosť a vedomostná spoločnosť tak netvoria dva rôzne faktory, ale podporujú udržatelný hospodársky rast a zvyšovanie konkurencieschopnosti Slovenskej republiky. Cielom koordinácie aktivít v týchto oblastiach je zabezpečiť, aby prispievali aj k napĺňaniu cieľov národnej lisabonskej stratégie.