Dobrovoľníctvo na Slovensku a v Európskej únii - Ľapinová, Erika
Poznatky o úrovni a potenciáli rozvoja dobrovoľníctva v jednotlivých členských krajinách EÚ. Porovnanie ekonomickej hodnoty dobrovoľníctva, hodnotové orientácie Európanov v oblasti zodpovednosti štátu vs. občana za vlastné blaho. Stanoviská Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru. Slovensko medzi ostatnými európskymi krajinami a základné údaje o dobrovoľníctve u nás.