Finančné ukazovatele a ich uplatnenie v samospráve - Mihaliková, Eva
Posudzovanie finančnej situácie v organizáciách je nevyhnutných predpokladom efektívneho riadenia. Zvyšovanie účinnosti riadenia nastáva aj v územnej samospráve. Aplikácia manažérskych praktík z podnikatelskej sféry a ich modifikácia pre potreby samosprávy má svoje významné miesto pri zdokonalovaní procesu financného riadenia, ktorého nevyhnutnou súčasťou sú finančné analýzy. Finančná analýza a jej metódy.