Medzinárodná dimenzia podpory demokratizácie - Holzerová, Petra
Koncept vĺn demokratizácie. Teoretické aspekty medzinárodnej podpory demokracie. Podpora demokracie zo strany Európskej únie. Vplyv Európskej únie na procesy demokratizácie v širšom susedstve. Demokracia sa stala univerzálnou hodnotou a čoraz väčšie množstvo štátov a medzinárodných organizácií sa hlási a implementuje programy zamerané na podporu demokracie vo svete.