Ekonomický vývoj Švajčiarska v poslednej dekáde - Lukáč, Milan
Vzťah Švajčiarska s EÚ, jeho vývoj, vývoj rokovaní a súčasné platné dohody medzi EÚ a Švajčiarskom. Dopady svetovej hospodárskej a finančnej krízy na švajčiarsku ekonomiku. Švajčiarske bankové tajomstvo, na zmenu ktorého bol v poslednej dekáde vyvíjaný značný tlak zo strany štátov OECD. Na záver sa autor snažil vykresliť súčasnú ekonomickú situáciu Švajčiarska v pokrízovom období, postupné zotavovanie sa ekonomiky, ako aj hodnotenie švajčiarskej ekonomiky medzinárodne uznávanými inštitúciami.