Dlhodobé príčiny zadlženosti rozvojových krajín - Zelníková, Dana
Rozvojové krajiny, ktoré sa oslobodili spod nadvlády koloniálnych mocností získali síce politickú nezávislosť, ale súčasne sa nemôžu zbaviť ekonomickej zadlženosti , ktorú sčasti zdedili a neustále ju prehlbujú. Zahraničné dlhy. Dlhový manažment.