Modifikácie väzňovej dilemy - Oliva, Tomáš
V ekonómii sa táto oblasť nazýva teória hier, v psychológii teória sociálnej situácie; čo je presný opis toho, čo teória hier je. Aj keď teória hier má význam pre spoločenské hry ako je poker alebo šachy, najväčší podiel vo výskume v oblasti teórii hier sa zameriava na to, ako medzi sebou a do akej miery dokážu skupiny ľudí spolupracovať. Jednotlivé hry v rámci teórie hier sa rozdeľujú do dvoch skupín, a to: kooperatívne a nekooperatívne hry.