Job shop rozvrhovací problém s blokovacími operáciami - Patakyová, Jana
Job shop rozvrhovací problém patrí do skupiny veľmi zložitých kombinatorických problémov, t.j. do triedy NP – ťažkých úloh. Tento komplexný problém je rozšírením klasického rozvrhovacieho problému bez vyrovnávacej pamäte, kde spracovávaná úloha má čakať na obslužnom zariadení dovtedy, kým sa ďalšie obslužné zariadenie neuvoľní pre túto úlohu. Zovšeobecnenie tohto problému, kde autori zohľadňujú presun operácií medzi obslužnými zariadeniami a nastaveniami operácií závislých na poradí.