Lokačné modely verejného sektora - Reiff, Marian, 1978-
Úlohu pokrytie možno definovať ako podmienku, že v maximálnej vzdialenosti od zákazníka sa nachádza aspoň jedno obslužné zariadenie a cieľom je minimalizovať celkový počet zariadení. Obdobou úlohy zabezpečenia pokrytia je úloha maximálneho pokrytia. Dynamický model maximálneho pokrytia. Úloha maximálneho pokrytia so stochastickým dopytom a potenciálnym zahltením.