Aging as one of the causes of poverty and social exclusion in terms of statistical evaluation - Majcherová, Katarína
Starnutie ako jedna z príčin chudoby a sociálnej exklúzie a jej aktuálnosť z demografického hľadiska. Problémy starnúcej generácie a postoje spoločnosti k tejto skupine občanov. Pokles životnej úrovne starších ľudí a menej príležitostí pre sociálny kontakt môžu viesť k sociálnemu vylúčeniu. Kvantitatívne metódy skúmania tejto citlivej témy.