Riešenie problému okružných jázd pomocou algoritmu včelej kolóny - Šedivý, Marián
Rriešenie problému okružných jázd aplikáciou algoritmu včelej kolóny. Včely sú vysoko organizovaný sociálny hmyz. Prežitie celej kolónie záleží na každej jednotlivej včele. Aby zabezpečili existenciu kolónie, využívajú systematickú segregáciu úloh medzi jednotlivé včely. Vďaka simulácii správania včiel pri zbere potravy dokážeme efektívne hľadať optimálne riešenia optimalizačných úloh.