Riešenie okružných úloh pomocou metaheuristík - Škerlíková, Zuzana
Metaheuristiky, pomocou ktorých vieme získať pomerne dobré riešenie okružných úloh vzhľadom na ich časovú náročnosť výpočtov: mravčie kolóny, programovanie s ohraničujúcimi podmienkami, deterministické žíhanie, genetické algoritmy, simulované žíhanie a tabu search.