Geneze rusko-amerických vztahů v letech 1991-2001 a problematika kavkazsko-středoasijského prostoru - Souleimanov, Emil
Vnútropolitický vývoj v Rusku v 90. rokoch a meniaca sa paradigma ruskej zahraničnej politiky. Americký pohľad na vzťahy z Ruskom v rokoch 1991-2000. Kaukazsko-stredoázijská dimenzia Rusko-amerických vzťahov. Geopolitické a energetické aspekty.