Perspektívy ekonomického rozvoja Čínskej ľudovej republiky - Buzinkai, Matej
Analýza ekonomického rozvoja Čínskej ľudovej republiky od zavedenia hospodárskych reforiem ako aj súčasné výzvy čínskeho modelu. Rast HDP v ČĽR od zavedenia reforiem a obdobia vlády jednotlivých čínskych vodcov. Dopad vysokého ekonomického rastu na sociálnu situáciu v krajine na základe ukazovateľov ako Giniho index, miera chudoby a index ľudského rozvoja. Prezentácia Lewisovského bodu obratu a skúmanie jeho možného dosiahnutia v prípade ekonomiky ČĽR.