Aktivizovanie rozvoja cestovného ruchu v regióne z pozície regionálnej samosprávy - Michálková, Anna, 1968-
Vyššie územné celky (VÚC) ako subjekty regionálneho manažmentu cestovného ruchu. Prepojenosť VÚC a krajskej organizácie cestovného ruchu. Konkretizácia úloh VÚC v cestovnom ruchu v Zákone o podpore cestovného ruchu.