Teoretické aspekty rodovej priepasti v odmeňovaní - Svoreňová, Soňa
Analýza teórií vysvetľujúcich rodovú priepasť v odmeňovaní. Na základe teórii vysvetľuje ako súvisia rodové rozdiely v odmeňovaní s rodinou, t.j. či a ako sú muži a ženy ovplyvnení v pracovnom živote, keď majú rodinu. Vybrané zatriedenie rozdeľuje teórie na teórie strany ponuky, kam sa radí teória ľudského kapitálu a teória voľby, a na teórie strany dopytu, kde patria najmä diskriminačné a feministické teórie.