Management Decisions Leading to Ownership Transactions - Ondrušová, Lucia, 1981-
Význam informácií z účtovnej závierky pre rozhodovanie manažmentu podniku. Rozhodnutia manažmentu môžu mať významný vplyv na fungovanie spoločnosti a môžu viesť k vlastníckym transakciám - fúzia, rozdelenie do samostatnej účtovnej jednotky, rozpad fúzovaných podnikov. Príčiny vedúce k zmenám vo vlastníckych vzťahoch. Precenenie aktív a záväzkov v objektívnej hodnote.