Porovnanie reakcií krajín EMÚ na dopytové šoky s využitím SVAR modelov - Lukáčik, Martin, 1974-
Identifikácia klasických modelov a SVAR modelov. Dopytové a ponukové šoky v modeli Blancharda a Quaha. Reakcie rôznych ekonomík Európskej menovej únie na dopytové šoky.