Odhad miery opotrebenia v ekonomike SR - Szomolányi, Karol, 1976-
Aktuálne prístupy v makroekonómii vychádzajú z vlastností produkčných funkcií. Produkčné funkcie zobrazujú makroekonomické vstupy a produktivitu do reálnej produkcie. Jedným zo vstupov produkčnej funkcie je kapitál. Ide o makroekonomický agregát, ktorý štatistické inštitúcie nedokážu merať v systémoch národných účtoch. Avšak pre vysvetlenie dlhodobých aj krátkodobých makroekonomických pohybov v ekonomike ide o dôležitý agregát. Ako možno odhadnúť časový rad kapitálu a mieru opotrebenia, o ktorej predpokladáme, že je konštantná. Odhady sú realizované na údajoch ekonomiky SR.