Moc ako základný problém svetovej politiky a jej premeny - Tökölyová, Tatiana
Tri koncepcie mandátu moci a ich jednotlivé historické formy. Teórie spoločenskej zmluvy. Prehľad najvýznamnejších teórií spoločenskej zmluvy.