Otázka hegemonie na počátku 21. století - Jiránková, Martina
Dominantné postavenie krajín sveta. Hegemonické postavenie Spojených štátov amerických. Atribúty hegemónie a súčasný stav. Vojená a ekonomická hegemónia.