Zamestnanecké benefity (daňové hľadisko a prepojenie na poistné odvody) - Valicová, Viera
Zamestnanecké výhody môže ustanoviť aj právny predpis (595/2003 Z.z. o dani z príjmov). Ak nie je taxatívne ustanovené v zákone, že nie sú predmetom dane alebo sú od nej oslobodené, potom zamestnávateľ postupuje ako pri zdanení ostatných príjmov zo závislej činnosti. Nie je ustanovený osobitný spôsob zdanenia týchto príjmov. Ilustračné príklady.