Greek export potential as a driver of economic activity - Shirinina, Anastasia
V poslednom čase sa Grécko dostáva do centra pozornosti, najmä kvôli svojim vnútorným problémom, ktoré sa šíria do ostatných krajín eurozóny a EÚ. Na vytvorenie optimálnej stratégie na odstránenie medzery bežného účtu krajín s rozsiahlymi vnútornými nerovnováhami je nevyhnutné preskúmať možnosti zvýšenia ich exportu. Analýza súčasných trendov v zahraničnom obchode, najmä v oblasti exportu, ale aj v sektoroch s rozvojovým potenciálom, kde sa predpokladá globálny dopyt. Dôkladnejšie využitie nedostatočne rozvinutého vonkajšieho sektora Grécka zohrá významnú úlohu v stimulovaní hospodárskej aktivity Grécka.