Načo nám je ekonometria? - Husár, Jaroslav
Opodstatnenie potreby ekonometrie v ekonomických vedách. Podstata ekonometrického modelu ako matematicky formulovaných hypotéz o správaní sa ekonomického systému, ktorý opisuje ekonomické javy a umožňuje získať nové poznatky.