Analýza politického prejavu z pohľadu štylistiky - Melušová, Elena, 1953-
Príspevok sa zameriava na tie štylistické prvky, s ktorými sa možno stretnúť vo všetkých literárnych žánroch. Autorka poukazuje na ich zastúpenie v politickom diškurze, kde sa tieto prvky stávajú signifikatívnymi a pri analýzach možno štatisticky vypočítať ich frekvenciu u jednotlivých rečníkov. Výsledky možno pragmaticky využiť ako spôsob pre identifikáciu rečníka a pre rečníka môžu poslúžiť ako usmernenie na získanie poslucháčov na svoju stranu.