Statická, či dynamická unie: Euroskepticizmus a vnitřní legitimita evropské integrace - Kaniok, Petr
Legitimita Európskej únie a demokratický deficit. Aká Európska únia a do akej miery demokratická EÚ. Európska únia ako deliberatívny politický systém. Nepriateľ európskej integrácie - euroskepticizmus. Euroskepticizmus a vnútorné aktérstvo EÚ.