Regionálny koncept rozvoja Chorvátska - Bucher, Slavomír
Možnosti a varianty štatistickej regionalizácie Chorvátska na úrovni NUTS II. Výsledná regionalizácia predpokladá splnenie nasledovných kritérií: kritérium Eurostatu ohľadne počtu obyvateľov, maximalizácia finančných opatrení pri čerpaní štrukturálnych fondov v dlhodobom horizonte a kritérium homogénnosti jednotlivých regiónov.